MagunkrólKapcsolatfelvétel

Mi történt ma?  

 Friss hírek

 A Fidesz kormány erőszakolta, lehetetlenítette el a normális parlamenti munkát a háromhetenkénti gyakoriságú ülések bevezetésével. Ez, és a kétéves költségvetés arcpirító megszavaztatása egy célt szolgál; minél kevesebb megszólalási, kritizálási lehetőséget adni az ellenzéknek. A te fideszed, teljesen pártállami módszerekkel igyekszik a bíráló véleményeket elfojtani, nem létezőként, vagy rosszindulatú aknamunkaként felfogni. Minidiktátorunkat és egyre jobban tollasodó környezetét, már nem sok válasza el attól , hogy " sötétben bujkáló ellenzékről " beszéljen.
A sok lényeg közül egy! A jelenlegi ellenzék, nem öncélú, nem önmagáért való, hanem azokat az embereket képviseli, kik rájuk szavaztak. illetve azokét is, akik a jelenlegi kormányra adták voksukat, de mostanra már elfordultak tőlük.
A jelenlegi kormány súlyos szereptévesztésben van. Nem azért kapott bizalmat négy évre, hogy az ország Fideszes érzületű társadalmi részének sorsát egyengesse, hanem az egész országért, amibe az ellenzékben bízó emberek is bele tartoznak, kell felelőséget éreznie.A mi kis minidiktátorunk a "trónra" kerülését követően, igen csak megváltozott, és igen csak furcsa allűröket vett fel, sokunk megvetését kiváltva ezzel.

folytatás

május 27. 11.21

 A politikahír3.

 

folytatás

május 24. 12.11

 A politikahír 1.

 A bérlakásépítési programmal a legnagyobb gondom az, hogy nem a nyugdíjrendszer módosításával kötötték egybe. Ez ugyanis valódi működő vagyonhoz juttathatná a nyugdíjalapot.
Az okatás kérdésében nagyon nagy probléma az, hogy az iskola a tanár mindenképpen mintával szolgál a gyermeknek, s a mai minták nem felelnek meg a politikai szinten meghirdetett jövőképnek (tudásbázisú társadalom).Az okatatásnak, mint vertikumnak a kezelése nem valósul meg évtizedek óta, nem képesek a politikusok az oktatásról, mint rendszerről gondolkodni, a részegységeken végrehajtott folyamatos fejlesztgetések mára az egész rendszert valami pozitívan visszacsatolt állapotba juttaták, amely egyre emeltebb szinten termeli ki az ellentmondásokat. Az iskolarendszer az intézményesült káosz felé halad, s sem az ismeretek, sem a képességek és készségek tekintetében nem áll köszönőviszonyban a való világgal, a munkaerőpiac szükségleteivel. Az utolsó pont amikor az MTA meghatározta a hosszútávú műveltségképet 1976-ban volt. Ma úgy fejlesztünk, hogy a kimeneti követelményeket nem ismerjük, a rendszer peremfeltételei évről-évre változnak. S közben milliárdokat költünk minőségbiztosításra, úgy hogy előre tudható, hogy a minőségbiztosítási rendszer nincs kapcsolatban a humánerőforrás kezeléssel és a gazdasági irányítással. Így fordulhat elő olyan állapot, amikor a minőségbiztosító kimutatja a fejlesztőosztályok eredményességét, a fenntartó a jelentés elfogadása utáni következő határozatában megszünteti azokat.

folytatás

május 24. 10.11

 A politikahír 2.

 

folytatás

május 17. 10.11

 A politikahír1.

 háromhetenkénti ülésezéssel megadta a parlament a lehetőséget a képviselőknek, hogy az őket megválasztó körzetben töltsék "üres óráikat", összegyűjtsék a választók (az ő FŐNÖKEIK!!!) panaszait-óhajait-sirámait, és felkészülten, a meglodandó problémákra koncentrálva jelenhessenek meg az ország házában. Ehhez képest a kelenlegi ellenzék olyan, MINDENNÉL FONTOSABB dolgokkal tölti drága idejét (amit MI FIZETÜNK!!! Te is, meg én is!!!), hogy leveleket írogat Strasbourgba, népszavazást kezdeményez túltárgyalt témákról, stb. Megmondom az őszintét, ha nekem olyan ellenzékem (ELLENSÉGEM!) lenne, aki MINDEN TERVEMET, javaslatomat, érvemet IZOMBÓL lesöpör, megállapodásokat rúg fel, hőbörög, de értelmes javaslatot nem tud tenni, ráadásul a saját balfaszsága csapdájába esve rám keni a felelősséget önnön baromsága miatt (média-törvény -- kuratóriumok), én be is zárnám előtte a parlamentet, amúgy demokratikusan :-))
Félre ne érts, nem vagyok sem Fidesz- sem MIÉP, sem egyéb "fan", de (az én kicsinyes, önző, öncélú) szempontjaim szerint NEKEM pl. a Fidesz-kormány KEVESEBB problémát okozott, mint a MSzP-SzDSz. Lehet, hogy mélységesen elítélendő ez a hozzáállás, de tedd szívedre a kezed, az emberek 99%-a pontosan ugyanilyen "önző" indokok alapján voksol pro vagy kontra. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az MSzP JOBBAN átvert, mint a Fidesz. (Az MDF meg mégjobban, anno '90-'94-ben.) A kormány tarós népszerűségének okát én abban látom, hogy az MSzP-SzDSz párosnak sokan nem hajlandók "jóváírni" azt, amit velük szemben elkövettek. Ez még talán abból is fakadhat, hogy a Fidesz "ügyesebben", kevésbé "látványosan" dob át minket a palánkon, lehet. De (egyszer már írtam valamelyik fórumon) ha a jelenlegi ellenzék az általa szajkózott-darált "probléma-zuhatag" helyett összevakarna tizedannyi, DE VALÓS, KŐKEMÉNY SÚLYOS hibát, és arra koncentrálna, SOKKAL hitelesebb lehetne, és sokkal nagyob esélye lehetne valamiféle "sikerre". (Az emberek jórészének tele van a töke azzal, hogy leantiszemitázzák, lerasszistázzák, le"nemnormális"ozzák, lenácizzáék őket. Márpedig, ha jól figyelsz, az ellenzék folyamatosan ezt teszi. Másrészt az a bizonyos autópálya-építés sem a legjobb fogáspont, mivel az MSzP-SzDSz koala már "sikeresen" megmutatta, hogyan lehet teljesen törvényesen "átjátszani" az idegen "karvalytőke" kezébe a "közvagyont". Pl. a bp-i villamosenergia-hálózat fejlesztése helyett vadonatúj terepjárók vásárlására költötte a francia "beruházó" a garantált eredményt. Úgyhogy inkább ne firtassuk, hogy jó-e az nekünk, ha szabályos tenderben valamiféle külföldi csoport építheti meg a mi autópályánkat...)
A lényeg: sok-sok rosszpontja van mindkét "tábornak", de szeintem(!) az MSzP-SzDSz hatalmas "előnyben" van etéren a Fidesszel szemben. És amíg ezt így látom, addig eszem ágában nem lesz rájuk adni a voksom. Kétszer megtettem, nem jól használták fel (számomra!). Harmadik lehetőséget NEM kaptak tőlem (SzDSz).

folytatás

május 10. 10.11

 A Politikahír

 folytatás

május 10. 12.11

 Friss:Politikahír

Friss:  

május 27. 10.41

Politikahír!

május 16. 09.41

 Politikahír!

május 13. 09.41

 Mai hír: Politikahír

folytatás

május 12.

május 10. 13.11

Click Here!