MagunkrólKapcsolatfelvétel

Mi történt ma?  

 Friss hírek

  Mi lehet a kiút a szeptember 11. után kialakult helyzetből? Az Afganisztáni győzelem nem old meg semmit, hiszen a terroristák szétszórtan élnek a világ összes országában. Hosszú gyanúval telt időszakra kell felkészülni.
Az évvége előtt a pártok belehúztak a kampányba. A Fidesz vitte be az első ütéseket , amikor úgy tünik fogást talált az Mszp első emberén Medgyessy Péteren. Az SZDSZ-t érintő Horváth Béla pofon eddig sikertelennek tünik.
Politikusok házai  

folytatás

 Friss hírek

 Politikusok házai Én a multbeli szereplései alapján minősítettem Pokornit, és inkább az általános impresszioimat írtam le. Ettől egyébként még igazam is lehet. A szubjektivitás a választópolgárnak sem ismeretlen. A tömegek is hasonlómódon fognak választani: erős érzelmi felindulásban, ahogy te is írtad szösszenetedet. Én csak azt jeleztem, hogy nekem és - tudomásom szerint - másoknak is Pokorni poroszos, unalmas tanárember akit valójában nagyon nehéz kizökkenteni, de már láthattuk Friderikusz műsorában kiborulni teljesen feleslegesen 56 kapcsán... Szóval az az érzésem, hogy amikor nem egyéniségének megfelelő szerepet osztanak rá, betanult szöveggel, akkor elbizonytalanodik és ha védekezésre szorítják agresszívé válik (tengiz)

folytatás


 Friss: politikahír

Friss::

 A politikahír  3.

 Politikusok házai Súlyos korrupciós vádakkal illették a Fideszt .Simicska Lajos úgy tőkésítette fel Orbán papa majdan bányatulajdonos cégeit, hogy az olcsón eladott üzletrészt állami pénzből drágán visszavásárolta - állította több szocialista politkus. Hozzátette: ez köszön vissza a versenytárgyalás nélküli autópálya-építés "pénzlenyúló mechanizmusában", ahol 760 forint ajánlati ár helyett 1280 forintért vásárolnak követ Orbán Győző (Orbán Viktor miniszterelnök édesapja - a szerk.)cégétől. A képviselő állítása szerint a Dunaferr vezetői nem voltak hajlandók se több, se drágább dolomitot vásárolni Orbán Győző bányáiból, ezért kellett távozniuk posztjukról. Szocialisták kifogásolták továbbá, hogy nem működik a Postabank ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság, korrupció gyanúját vetette fel a Defend Kft.-vel és a Happy End Kft.-vel kapcsolatosan is.

folytatás A politikahír 1.

 Miép és romák Fidesz tányérból Miközben a két jobb oldali párt az esetleges esélyekről gondolkodik, a Fidesz szövetkezik a romákkal, a nem éppen roma barát Miép esetlegesen jó ha megbarátkozik, hogy esetleg közös valamiben lesznek koalícióban ? frakcióban, vagy ellenzékben ? (Tibold)

folytatás

május 24. 10.11

 A politikahír 2.

 Sajnos erről szól a dolog. A Fidesz csak hiteget, de lehetséges, hogy te még nagyon fiatal lehetsz és hiszel még a mesékben. A magam részéről már kinőttem a mesékből. Azt amit ez a siheder kormány az embereknek be akar adni, attól csak megvadulni lehet.Pl.: mit szólsz a bűnözéshez? Mit mondasz az idősek ellen elkövetett bűncselekmények esetleges következményeiről, mit szólsz a Székely korrupcióról, mit szólsz Torgyánék villájához, látod Cseh Mariskának már 1977-ben is volt a saját bevallása alapján mobil telefonja, azért ez nem semmi! mert akkor még egész Magyarországon nem volt ilyesmi! Mit szólsz az Országimázs szemétségeihez, mit teszel annak érdekében, hogy minden magyar állampolgárnak legyen lakása, munkahelye, megélhetése, normális életkörülményei? Pelikán (az aranygyerek) Simicska mint az APEH legfőbb őre majd megint színre lép. Hát tudod mit! Nem kell senkinek, sem Orbán, sem Kövér, sem az összes többi gazember.
Egyébként teljesen mindegy lenne az embereknek, hogy a 2002. választás után hogy hívják majd a miniszterelnököt. Elsőrendű szempont mindenkinél az, hogy rendesen meg tudjon élni, el tudja tartani a családját, de erre a fidesz nem ad semmi lehetőséget. A nyugdíjasokról már nem szólva, őket már régen a sírba akarják taposni.

folytatás

 A politikahír  1.

 Sok kisfaluban 75-80 % feletti a munkanélküliség.
Hazánkban nagyon sok ember tengeti az életét a lét megalázó szintjén.
Sok családfő keresi kenyerét szeretteitől távol, nagyobb városok nyomorúságos ágyrajáró helyein, hogy megkeresse családjának kenyerét.
NEM DEMAGÓGIA az, hogy egy piár fogásnak szánt film költségéből (Sacra Corona) harmincezer család ( nem ember, hanem CSALÁD ) egy hónapig tudna gondtalanul megélni. Az bizony sok sok kisfalú népe.
A nemzeti öntudat nem a filmszinházakban keletkezik, hanem az otthonok tüze mellett.

folytatás

május 10. 10.11

 A politikahír 5 

A mindenkori politikai elit elnéző magatartása, majd a Fidesz egyes vezetőinek hallgatólagos támogatása miatt ma már polgárjogot nyert a kódolt antiszemitizmus. A közvélemény kijózanodása pedig csak akkor várható, ha egyszer megismerik, milyen az, amikor a szélsőjobboldal van hatalmon - vélekedik Bartus László. Az újságíró tíz éve követi nyomon a szélsőjobb ideológusainak nyilvános és kevésbé nyilvános szerepléseit, viszonyukat a parlamenti pártokhoz.A most megjelent könyv szerzôje szerint a közvélemény lélekben felkészült a Fidesz-MIÉP-koalícióra - A bevezetőben azt írja, hogy a közvélemény lélekben már felkészült arra, hogy Torgyán József után Csurka István vagy valamelyik elvbarátja is miniszteri bársonyszéket kaphat.

 folytatás

 politikahír 6 !
Dusza Erika :Egy reagálás  (politikahir 5-re.): A politikai harcot egy országon belül - csakugy mint a különböző népek versenyét pozítiv dolognak tartom - ha az nem lép túl egy bizonyos határt... Nos Bartus László túllép minden határt - mikor a keresztény és magyar önmeghatározást szélsőjobboldalinak állítja be. Teszi ezt egy olyan újság újságirónőcskéje elött mely magát Magyar Hirlapnak nevezi. Logikáját követve - a Magyar Hirlap is szélsőjobboldali? Vagy az MSZP-is? Vagy az a baj hogy Magyar és keresztény? Ha valaki magyar és keresztény akkor hogyan szabad magát megneveznie, hogy ne sértse Bartus félék érzékenységét. Nem kellene az ország nevét is megváltoztatni? Abban is ott a magyar szó? Arról nem is beszélek, hogy a magyaroszági zsidóságot a cikk egyértelműen keresztény és magyar ellenesnek tünteti fel - ez a magyarországi zsidók ügye - tapsolnak-e Bartus úrnak, vagy elhatárólódnak tőle. Ami engem felháborít az emberi jogok megkérdőjelezése. Sem a magyar, sem a keresztény jelző semmi rosszat nem takar. A magyarság jellemzői, tolerancia, szabadságszeretet, olyan értékek, amelyeket büszkén vállalni kell, a keresztény eszmék, az embertársaink iránti szeretet tana, és a választott nép ideologiájának elvetése - éppenséggel a zsidó vallás faji alapú, szemben a kereszténység egyetemesen emberi mivoltával.

 politikahír !
1988
Budapesten, a Bibó István Szakkollégiumban március 30-án 37 egyetemi és fõiskolai hallgató, fiatal értelmiségi megalapította a Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz). Az alapítók a következõ nap nemzetközi sajtótájékoztatón jelentették be a független ifjúsági szervezet megalapítását. Egy héttel késõbb a rendõrség figyelmeztette a Fidesz öt alapítóját - köztük Orbán Viktort és Kövér Lászlót -, hogy "tevékenységük illegális szervezet létrehozására irányul".
1998 A májusban tartott parlamenti választásokon a Fidesz listán 29,48 százalékot ért el, és a legtöbb mandátumot, 147-et szerzett.  Új:     A Munkáspárt lejáratására, antidemokratikus színben való feltüntetésére azért van szükség, hogy a politikai élet egyik legnagyobb ellentmondására próbáljanak valamiféle magyarázatot adni. Az ellentmondás lényege az, hogy az MSZP magát baloldalinak minõsítõ párt, amely ezen a jogon hirdeti meg a jobboldali kormány leváltását, ugyanakkor a ma is hivatkozásul szolgáló Horn-kormány idején olyan politikát folytatott, amellyel szemben még a jobboldali pártok is szociálisan érzékenynek mutatkozhattak. Az MSZP úgy akar ismét kormányra jutni, hogy egyfolytában a Bokros csomagot dicsõíti és a megszorító intézkedések idején kedvezményes VIP-hitelt kapott, volt szakszervezeti vezetõt választották frakcióvezetõnek. (Munkáspárt)

 Mai hír: Politikahír

folytatás

.

A Magyar Szocialista Párt 1989 októberében alakult. Az általa támogatott szakértõi kormány együttmûködve az akkori ellenzéki erõkkel készítette elõ a többpárti politikai rendszerbe történõ békés átmenetet 1989-90-ben és írta ki az elsõ demokratikus választásokat 1990 tavaszára.Négy ellenzékben töltött év után 1994-ben a Magyar Szocialista Párt megnyerte a parlamenti választásokat: a szavazatok 32.99 %-át kapta. 1994 nyarán az MSZP koalícióba lépett a liberális Szabad Demokraták Szövetségével. A koalíciós kormányt Horn Gyula, az MSZP elnöke vezeti, annak 14 tagjából 11-et a szocialisták, 3-at a szabaddemokraták delegálnak.

 

Támad a baloldal, és éppen úgy mint az árvíz: támad hirtelen, gyorsan, előjel nélkül, támad a gátakon keresztül, de támad alattomosan a gátak mögött is, felfakadó buzgárokban. Torgyán éppen olyan buzgár, mint Frei, vagy mint az elfelejtett nevű írócska volt. És ne reménykedjünk abban, hogy a sorozatnak ezzel vége. Lesznek még provokációk, a provokátorok hadserege kiélesítette az árulás, a gyűlölet, a hisztéria fegyvereit.
De minden rosszban van valami jó. Ezek a méltatlan támadások, ez az eszelős ámokfutás mind egyről árulkodik. A baloldal vesztét érzi, és kapkod. Ezért hát nyugalom, hölgyeim és uraim. És ugye tudják, szárazon tartani a puskaport... (Bencsik András)