MagunkrólKapcsolatfelvétel

Mi történt ma?  

folytatás

 Friss hírek

  A Kung Fu egyike azoknak a legősibb önvédelmi rendszereknek, amelyet az emberiség ismer. Eredete az Ókorba nyúlik vissza. Az a kifejezés, hogy Kung Fu, rengeteg mindent jelenthet. Például kemény munka vagy feladat, mindig tanulni, valami nagyon nemes, értékes. Valamint jelenti még az ókori Kína önvédelmi művészetét. Egy magas fokú mozgásművészetet, testkultúrát, egészségvédelmet, mely szorosan kapcsolatban van a hosszú és egészséges élet keresésével és egy ókori filozófiát, mely az életvitel egy módját jelentette. A Kung Fu egyike az önfejlesztés legkomplikáltabb és egyben a leghatásosabb rendszereinek, melyben az elmélyült gondolkodás és a külső akció egy szellemi egészbe olvadt, amely segítette megoldani mindazokat a feszültségeket és problémákat, melyeket a mindenkori társadalom okozott. A rengeteg tradíción és szokáson kívül magában foglal egy olyan hihetetlenül gazdag tudományágat, melynek módszerét a tapasztalat és a hagyományok által több évezredre visszanyúló észleletek sorozata tette életképessé.
folytatás

május 22. 11.21

 Küzdő hírek 3.

 A foglalkozást komolyan vevõ tanuló az erõsítést, nyújtást, lazítást szinte minden szabadidejében gyakorolja. Ugyanez vonatkozik az ütésekre, a rúgásokra és a katákra. A közös edzések arra szolgálnak, hogy a már ismert technikákat a mester útmutatásai alapján tökéletesítsék. A fizikai felkészülés mellett ugyanakkora szerepet kap a szellem és lélek ápolása. Meg kell tanulnia a meditációs folyamatokat, hogy meg tudjon szabadulni feszültségeitõl, mielõtt bármilyen gyakorlatba kezdene. Rá kell jönnie, hogyan tudja helyesen szabályozni légzését, és ezt megfelelõ módon együtt alkalmazni izmai erejével és belsõ energiájával. Mivel nem versenysportról van szó, nem lehet belole kiöregedni. Kisgyerekkortól kezdve késõ idõskorig megvan a lehetõség az életkornak megfelelõ intenzitású gyakorlásra. Erre nagyon jó példa Funakoshi Gichin mester, aki élete végéig gyakorolta és oktatta a karatét. Természetesen a harcmûvészetek sem csodaszerek, amelyek által az ember garantáltan hosszú és egészséges életet nyer. Az viszont biztos, hogy a rendszeres mozgás, mértéktartó táplálkozás, és a belsõ békére, harmóniára törekvés csak jó hatással lehet a mai, civilizációs kényelembe belefáradt ember testére és lelkére

folytatás

december 24. 12.11

Küzdő hírek.

december 24. 10.11

 Küzdő hírek.

 A harci művészetekben kiemelkedő jelentőséggel bírnak a formagyakorlatok. Ezek egyfajta technikai gyűjtemények, melyekben kiemelt helyet kapnak az alkalmazási elképzelések, de ugyanakkor tartalmazhatnak olyan elemeket is, melyek nem harci célokat szolgálnak.

A gyakorlás eleinte a mozdulati sorrendiség és a technikai csiszolódás jegyében telik és a részek helyes arányának megtalálásában merül ki.

folytatás

december 17. 10.11

 Küzdő hírek

Ezt az irányzatot és egyáltalán a Kung Fu-t mint Kína egy féltett titkát, hazánkba dr. Bánhegyi László az 1970-es évek végén, a '80-as évek elején hozta be. Igen rövid idő alatt népes tábort tudhatott maga körül, akiket megcsapott általa a keleti misztikum szele.

folytatás

december 10. 10.11

 Küzdő hírek

Yip Man Bruce Lee mestere
folytatás

október 10. 12.11

 Friss:Hogyan tovább?

Friss: 01/08/11:41   

01/05/11:41 : 

január 08. 10.41

 Kung fu

 A mozdulatok világából csak egy mélyebb megértés, nagyobb szorgalom, több türelem és egy magasabb spirituális támogatottság segíthet ki. Ez a formagyakorlatok üzenete, hogy válj eggyé a mozdulattal, ne csináld azt, hanem csak engedd, hogy megtörténjen veled. Ekkor megszűnik az erőltetettség látszata, bármi amit csinálsz maga lesz a tökéletes természetesség. Most válik eggyé a test és a szellem, itt és most a teremtő a teremtés pillanatában, ekkor és csakis ekkor lehetsz igazi önmagad.

 

január 03. 09.41

 Mp3 hírek
 A

október 13. 09.41

 Mai hír: Mp3 lejátszó

folytatás

október 12.

 A

december 22. 13.11

Click Here!