MagunkrólKapcsolatfelvétel

Mi történt ma?  

folytatás

 Friss hírek

 Jackie Chan neve fogalom. Nem csak a keleti harcművészetek kedvelői nézik lenyűgözve bravúros mutatványait - kellemes humorral fűszerezett filmjei sokakat ámulatba ejtenek. De ki is ez a csibész hongkongi? Önéletrajzában elmeséli lebilincselõ, szívszaggató és csak sok évnyi küszködés után diadalmas élettörténetét: Hogyan lett az ötvenes évekbeli túlnépesedett Hongkongban, menekült szülõktõl született, engedetlen kisfiúból a kínai opera mesterének fegyelmezett tanítványa. Hogyan derült ki, hogy a "paradicsom", ahová a fiatal Jackie olyan mohón igyekezett bekerülni, valójában könyörtelen aréna, melynek irgalmat nem ismerõ mestere korlátlan hatalom birtokosa, tanítványai a képzésbe vagy a fenyítésekbe akár bele is halhatnak. Hogyan vezette Jackie-t a haldokló operamûvészet a filmiparba - és ott hogyan emelkedett a kaszkadõrök sorából szupersztárrá. Hogyan tört be Hollywoodba, miközben tényleg eltörte csaknem minden csontját.

folytatás

március 2. 11.21

 Küzdő hírek 3.

 

folytatás

december 24. 12.11

Jackie Chan.

december 24. 10.11

 Jackie Chan.

 2A kezdetek

Jackie Chan a Ló évében, 1954. április 7-én született Hongkongban, Chan Kong-sang néven. Szüleivel, akik a francia nagykövetségen dolgoztak, szegényen éltek. Jackie volt az egyetlen gyermekük.

folytatás

december 17. 10.11

Jackie Chan.

A nagy áttörés
  6  
Visszatért Hongkongba, itt viszont bombasikert aratott a Police Story-filmekkel. Ezután híres művek egész sora következett. Mindegyik bővelkedik a gyors, pontosan szerkesztett harci jelenetekben, valamint a nemegyszer életveszélyes kaszkadőrmutatványokban. Az istenek fegyverzete című film forgatásán például Jackie úgy megsérült, hogy fején máig viseli a sebhelyet. Hongkongban megalapozta helyét, mint első számú akcióhős. Saját filmtársulatot hozott létre, s egyre-másra ontotta a jó filmeket. Végre felfigyelt rá egy amerikai társulat, a New Line Cinema, s megvásárolta Jackie következő filmjének forgalmazási jogát. Az 1996-os Balhé Bronxban végre meghozta a várva várt amerikai kasszasikert, s rengeteg Jackie Chan rajongót.

folytatás

december 10. 10.11

 Jackie Chan

Pozitív fordulatok

1970-ben a Seasonal Filmtársulatnál forgatott filmben ( Kígyó a sas árnyékában) új arculata bontakozott ki: jó történetben jó játék, könnyed, humoros tónus. Végre megszabadulva a tehertől, hogy olyanná váljon, mint Bruce Lee, előtérbe kerültek Jackie jó tulajdonságai, remek időzítése, hatalmas komikusi képességei. A film óriási siker volt Hongkongban. Ezután következett a Részeges mester, mely rögtön az élre került, s Jackie lassan rátalált saját, utánozhatatlan stílusára.

 folytatás

október 10. 12.11

 Friss:Hogyan tovább?

Friss: 01/08/11:41   

01/05/11:41 : 

január 08. 10.41

 Jackie Chan

 A filmezés kezdetei

Jackie első szerepét nyolcéves korában játszotta. Ezután több filmben is feltűnt még 17 éves kora előtt, először mint gyerekszínész, később kaszkadőrként. Az iskola elvégzése után kisebb szerepeket vállalt. 1971-ben kapta első főszerepét. 1973-ban két filmben szerepelt együtt a kung-fu-mozi akkori királyával, Bruce Lee-vel. Már ekkor feltűnt, hogy hihetetlenül energikusan és bátran dolgozik.

január 03. 09.41

Jackie Chan
 A

október 13. 09.41

 Jackie Chan

folytatás

október 12.

 A

december 22. 13.11

Click Here!