MagunkrólKapcsolatfelvétel

Mi történt ma?  

 Friss hírek

 A Budapesti lakásárak kb. , Ingatlan szakma telefon regiszter, Földhivatalok Renting Apartments

folytatás

 A ingatlanhír1.

 A telekárak Budapesten továbbra is az inflációt pár százalékkal meghaladó mértékben emelkedhetnek, de lesznek olyan területek (Újpest, Pesterzsébet, Mátyásföld), ahol a mostani alacsonyabb árak miatt a piaci átlagot meghaladó drágulás is elképzelhető. Ami az agglomerációt illeti, ott is hasonló tendenciára lehet számítani. Akadhatnak olyan területek - Biatorbágy, Dunakeszi, Dunaharaszti -, ahol 20-30 százalékos drágulás sem kizárt jövőre. Az  Ingatlancég képviselője úgy látja, hogy a hazai ingatlanpiacon az árak ciklikussága figyelhető meg, hasonlóan az Egyesült Államokban tapasztaltakhoz. Ott egy-két évi stagnálást hasonló hosszúságú fellendülés követ, így a remények szerint 2002 tavaszára itthon is élénkülhet a piac.

folytatás

 A ingatlanhír2.

 A ingatlanszakma képviselői a telekvásárlást összes kockázatával együtt is - például a területet mégsem fejlesztik, az úthálózat az ígéretek ellenére nem épül ki - még mindig sokkal biztosabb befektetésnek tartják, mint például a tőzsdézést. A számok önmagukért beszélnek: 1998 eleje óta az infláció közel 50 százalékos volt. Ha valaki ezen idő alatt állampapírba fektetett, akkor 15 százalékos reálkamatra tehetett szert, ami ugyan nem túl magas, de még mindig jobb, mint a parketten elérhető hozamok.
folytatás

 A ingatlanhír3.

 A környék forgalmának csökkentése érdekében lebontaná a Nyugati téri felüljárót Budapest fõépítésze. Schneller István levélben véleményezte a fõváros közlekedési rendszerfejlesztési tervét, amelyrõl hétfõn tárgyalt a fõpolgármesteri kabinet. A fõépítész növelné a járdák és a zöldfelületek nagyságát a Károly körúton a a Madách tér és a Deák tér környékén, és különféle eszközökkel csillapítaná a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca forgalmát.
folytatás

 A ingatlanhír 1.

 Mediterrán lakópark - Budapest egyik legnagyobb lakó-ingatlan fejlesztése. 650 zöldövezeti lakás épül a XX. kerületben, Duna parti területen. A beruházás várható teljes befejezése 2005, addig is már elõzetesen le lehet kötni lakásokat 220-250 ezer forintos négyzetméter áron. Az elsõ ütem átadását 2001 augusztusára tervezik. A beruházó az Eco-Line Kft., az ingatlanok forgalmazásával a Biggeorge’s International Ingatlan-tanácsadó Rt. foglalkozik.
[forrás: Népszabadság] 

folytatás

 A ingatlanhír 2.

 A német székhellyel és magyar gyártókapacitással is rendelkező, a szaniter-technikában jelentős Kludi az elmúlt napokban tartós árcsökkenést jelentett be a legnépszerűbb egykaros csaptelep-családjára vonatkozóan. A Logo fantázianevű, alacsony árfekvésű termékcsalád a jövőben 10,5 százalékkal olcsóbban kerül forgalomba. A Kludi utoljára 1999 szeptemberében emelt árat és a fenti árcsökkenéssel az a célja, hogy erősen emelkedő forgalommal ellensúlyozza az intézkedés eredménycsökkentő hatását. A Kludi megítélése szerint a várható építőipari fellendülés nem vezet szükségszerűen várakozáson felüli áremelkedéshez.

folytatás

 A ingatlanhír1.

 A legnagyobb magyar téglaipari cég, a Wienerberger Rt. forgalma az elmúlt néhány hónapban 10 százalékkal nőtt, amit a társaság nem annyira a lakásépítési hitelek, hanem inkább a megnövekedett ingatlanárakból származó nyereségesebb üzletek hatásának tulajdonít.

folytatás

 A ingatlanhír

Mammut-2 Üzletház
Szórakoztató és Bevásárló központ

Az épület adatai:
Bruttó szintterület: 33.500 m2
Szintszám: 2P+F+4
Üzletek száma: 80 db
Parkolók száma: 600 gk
Bérbe adható üzletterület: 26.000 M2
Történet: A Mammut-1-gyel kezdõdött. Az elsõ belvárosi üzletházzal, ami az adott forgalomra épült és él ma is. Megjelenése és méretei szokatlan indulatokat váltott ki építtetõkbõl, építészekbõl, még az épület tervezõibõl is. A viharok ellenére a ház ma is töretlenül mûködik, a szakmai közvélemény a mai napig nem tudta lenyelni a közösség által elfogadott "békát", jóllehet az eredeti beruházással együtt épülõ piac mindentõl idegen megjelenése és olcsó szerkezetei élénk tapsvihart söpört be.

 folytatás Friss:ingatlanhír

Friss:  
Újabb lakópark épül Budapest egyik legszebb területén, a János-hegy lábánál, a volt hárshegyi kemping területén és a Budakeszi úton. A II. kerületnek ez a része, illetve a környezô erdô a fôváros évtizedek óta kedvelt zöldterülete volt. Mint megtudtuk, az egyik terület jelenlegi tulajdonosa az Eurodomb Kft. A terület kétharmad részét jogelôdjétôl, a Hárs 97 Kft.-tôl, a fennmaradó részt
pedig a volt Európa Szállótól “örökölte². A II. kerületi polgármesteri hivatalnál többszöri érdeklôdésünk után sem adtak választ arra a kérdésünkre, mikor és hogyan került a terület magánkézbe. A lakópark építésekor az öthektáros terület 80 százalékán meghagyták az erdôt. Itt kövezett sétautakat, mesterséges tavat, teniszpályát építettek, amelyeket csak a park lakói használhatnak.

ingatlanhír!

A Budapest egyik legszebb területének tartott Hárshegy környékén két építkezés is folyik, amelyekhez kiirtották az erdô egy részét

folytatás

.