MagunkrólKapcsolatfelvétel

Mi történt mostanában?  

 Friss hírek

  Jöhetnek a Gripenek Az Országgyűlés 201 igen szavazattal, 109 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta a harcászati repülő erők fejlesztéséről szóló határozati javaslatot kedden. A határozat szerint 14 darab Gripen vadászrepülőgépet bérel a magyar állam a honvédség részére. A határozati javaslat értelmében az Országgyűlés egyetért azzal, hogy "a Magyar Honvédség részére nyugati típusú, a NATO követelményeit is kielégítő, többcélú harcászati repülőgép kerüljön bérlésre, az azok üzemeltetéséhez, alkalmazásához és fenntartásához szükséges fegyverzet, eszköz, anyag és szolgáltatás beszerzésével, illetve bérlésével együtt". Valószínűleg csütörtökön Budapesten aláírják a 14 svéd Gripen vadászrepülőgép bérléséről szóló megállapodást.
folytatás


 Tom Cruise gépe 1.

A legendás vadászgépekkel repülni, sok hollywoodi szerzőt megihletett, a Topgun, a Vasmadarak több része ... 1986-os film. A hös Maverick hadnagy a US Navy pilótája!  Képek

folytatás Amerikaiakkal .

F-16-osok után használt Belleket kínálnak


 
Az F-16-osok után újabb használt amerikai hadieszköz beszerzésére kapott ajánlatot Magyarország: 24 éves helikoptereket kínáltak megvételre a tengerentúlról. A Bell 212 UH-IH-II. Huey típusú katonai szállítóhelikopterek gyártását 1977-ben állították le. A gépeket használja az Egyesült Államok légiereje, a haditengerészet és a Nemzeti Gárda is, amely három év múlva vonja ki állományából a típust.
folytatás A Hirek

Angliában a repülőgépmotorok biztonsági szabványainak szigorítását tervezik a vadludak számának és átlagos súlyának növekedése miatt. A lökhajtásos gépek turbinái jelenleg legfeljebb 3,6 kilogrammos madarakat tudnak miszlikbe aprítani károsodásveszély nélkül - a légtérben azonban egyre több 4-5 kilogrammos lúd tartózkodik. A megoldás: nagyobb teljesítmény és élesebb lapátok a sugárhajtóművekben.

  A Friss Hirek !

Belgium F-16-os vadászrepülőgépeket ajánlott a Honvédelmi Minisztériumnak - hangzott el az m1 Híradó című műsorában kedd este. A belga ajánlat - amely 18 felújítandó F-16-os repülőről szól - a negyedik, amely a honvédelmi tárcához érkezett. A belgák a múlt héten levélében jelezték, hogy ők is szállítanának vadászrepülőgépeket a magyar légierőnek.

folytatás Migek vagy F16-ok

Egy harcászati repülõgép kiválasztása nem sokban különbözik egy családi autó megvásárlásától - az árnak meg kell egyeznie a pénzügyi lehetõségekkel, a gyártó vállaljon visszavásárlási garanciát a régi típusra (hasonlóan ahhoz, amikor az autókereskedõ beszámítja a régi autót), ezen kívül figyelembe kell venni a politikai szempontokat is (vajon a család többi tagjának tetszeni fog az autó vagy nem?). A potenciális vásárlónak elõre kell látni a jövõbeni lehetséges feladatokat, amelyeket a repülõgépnek el kell látnia, még akkor is, ha majd üzemidejének végéhez közeledik (elegendõ lesz-e a kocsi nagysága, ha gyarapszik a család), és össze kell hasonlítani a konkurencia által kínált típusok tulajdonságaival.

  Friss:Hogyan tovább?

Friss:  

Boeing F/A-18E/F Hornet

A Hornet többfunkciós harci repülõgép sikerét mutatja, hogy a program kezdetétõl 1500 db. A/B és C/D variánst adtak el a típusból, és várhatóan még 1000 darab E/F típust fognak legyártani. Jelenleg egy F-18E/F beszerzési ára 81-84 millió dollár, ami a cég ígéretei szerint, hamarosan 40 millió dollár alá fog esni. Ennek ellenére a közelmúltban Svájcnak adtak el F/A-18 F vadászgépeket 68 millió dollárért.
Habár, az F/A-18E/F külsõ jegyeit tekintve magába hordozza a Hornet hagyományokat, csaknem teljes átalakuláson ment keresztül. Teljesen új lett a navigációs rendszer, a felépítmény, a pilótafülke, a hajtómû és 1 négyzetméterre csökkentették a repülõgép hatásos visszaverõ felületét, az úgynevezett RCS szintet (ezen érték által meghatározott felület veri vissza a radar sugarakat, oly mértékben, hogy az ellenséges radarok érzékelni tudják azt. Minél kisebb ez az érték annál kisebb lesz a repülõgép felderíthetõségének távolsága).
A beszerzés szempontjából értékes lehet az a tény, hogy az F-18 -as típus az egyetlen vadászrepülõgép, amely az Amerikai Haditengerészet szolgálatában áll, ami azt is jelenti, hogy a haditengerészet biztos vevõ lesz a további típus változatokra, így a fejlesztés biztosnak látszik. Ebben az esetben a jelenlegi változatok beszerzési ára jelentõsen csökkenhet.

 

 Amerika visszavág!

18/11.30:Friss hirek : Az USA nem kér bocsánatot az elfogott kémrepülőgép miatt, habár Bush már sajnálkozott az eltünt kínai vadász pilóta miatt. Powell és Cheney is figyelmeztetett, hogy a hosszú távú kapcsolatoknak sokat árthat az ügy. 

 B-52 pont!
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma közzétette 200 db AIM-120 AMRAAM rakéta eladásáról szóló szándékát. Tajvan ezeken a rakétákon kívül 292 LAU-292 típusú rakétaindító berendezést is vásárol. Az 1.3 milliárd US $ értékû szerzõdés kommunikációs eszközöket és tarack ágyúkat is tartalmaz. Amíg azonban Kína nem kapja meg az oroszoktól vásárolt 100 db R-77-est, Tajvannak sem szállítják le a AMRAAM-okat. A kínai F-16-osok új tûzvezérlõ szoftvereket kapnak ugyan, de a hozzá tartozó rakétákat egy Dél-Koreai amerikai légibázison tárolják majd. Tajvan 71 db RGM-84L Harpoon Block II. típusú hajó elleni rakétákat is beszerezni szándékozik  

 Mai hír: Topgun

folytatás

.

Megindul a topgun! .Click Here!